Familiebehandling

​BARNETS LOV, JF. §32, STK. 1 NR. 5

Når der er vurderet behov for familiebehandling i kommunens afdækning af et barns eller families behov og familien selv ønsker det og aktivt samarbejder omkring deres vanskeligheder, er der grundlag for et positivt forløb. Vi møder familien med en respektfuld tilgang i en forståelse af at vi skal samarbejde, men også at der er en grund til at familien tilbydes familiebehandling.

Vi har altid blik for ressourcerne med et formål om at skabe større indsigt og forståelse i familiens egen situation og give familien muligheder for ændrede samspilsformer og relationer.

I familiebehandlingen arbejder vi med at give forældrene kompetencer til at forebygge og reducere problemadfærd og negative samspilsmønstre. Med vores helhedsorienteret blik, fokuseres på at arbejde med hele familien som enhed, i stedet for kun at fokusere på individuelle medlemmer. Vi arbejder med at identificere og adressere de underliggende årsager til f.eks. problemadfærd, såsom dårlig kommunikation, skæv grænsesætning, eventuelle iboende udfordringer/diagnoser eller lign. Denne tilgang kan sikre, at alle familiemedlemmer får den nødvendige støtte og hjælp til at trives og udvikle sig positivt.

Familiebehandling har i sig selv flere fordele fordi den både kan anvendes som forebyggende og behandlende indsats.

Refleksioner og nye strategier støttes til omsætning i handling. Vi arbejder med fælles aktiviteter hvor der øves i ændrede samspilsformer og hvor det kræves, guider vi i den konkrete situation.

Vi ønsker med denne tilgang at støtte alle familiemedlemmer i at stå stærkere i sig selv og endnu stærkere sammen.

I sager eller familier hvor vurderingen af indsatsen sker på baggrund af en høj bekymringsgrad for et barns trivsel og udvikling, kan indsatsen tilrettelægges med massiv støtte, også i akutte forløb. Familiebåndet vil i disse tilfælde kunne dække indsatsen det meste eller hele døgnet i familiens hjem, vi laver en såkaldt sikkerhedsplan.

Vi har ry for at være direkte, vi siger hvad vi ser og vi gør hvad vi siger.

Vi fortsætter ikke en indsats i unødig lang tid, hvis effekten af indsatsen udebliver eller vi ikke kan opfylde kommunens forventninger. Vi vægter et tæt samarbejde med myndighedsrådgiver og sikrer altid et højt kommunikations flow, så myndighedsrådgiver er velorienteret.

Det afstemmer vi naturligvis når vi indgår en samarbejdsaftale.

Matchning mellem familie og familiekonsulent tages på ingen måder let, da vi ved at det har afgørende betydning. Opgaver skal løftes med de rette kompetencer, ligesom vi ved at kemi er en faktor.

Vi arbejder altid i team og Familiebåndets ledelse, har ansvaret for indsats

koordinering.

Metodisk trækker vi på referencerammer indenfor den:

  • Motiverende tilgang/MI
  • Systemisk/Narrative tilgang
  • Mentaliseringsbaseret tilgang
  • LØFT

Kontakt os gerne, så kan vi sammen finde ud af om Familiebåndet er den rigtige aktør