Vi vil på siden her, ikke give konkrete beskrivelser af de forskellige typer af spiseforstyrrelser, deres forskellige udtryk og behandlingstilgange, der henviser vi til at søge viden andet steds.
Vi vil i stedet beskrive hvad man kan forvente, ved at have Familiebåndet med som aktør i den rehabiliterende indsats. Vi tager de Nationale retningslinjer om den rehabiliterende indsats alvorligt. Vi vægter den tværfaglige indsats og agerer bindeled i samarbejdet mellem familie, kommune og region.
Vi ikke bare forstår, men er også meget sikre og tydelige i vores aktørrolle og andel af indsatsen. Kompleksiteten er særdeles høj når det handler om spiseforstyrrelser og det kræver specialiseret viden og erfaring, som vi ikke tager let på.
I Familiebåndet har vi et team, der er specialiseret i spiseforstyrrelser. Teamet består af socialrådgiver, VaneCoach, familiekonsulenter, ernæringsspecialister, pædagogisk personale og psykoterapeut. Vi har både mænd og kvinder i forskellige aldre, hvilket har vist sig særligt værdifuldt både hvad angår piger og drenge der kæmper med en spiseforstyrrelse. I Familiebåndet kan vi arbejde med alle typer af spiseforstyrrelse.