Kontaktperson

​efter bestemmelserne i Barnets lov jf. § 32, stk. 1, nr. 3

En kontaktperson kan gives til det enkelte barn/ung, eller som en kontaktperson til hele familien. Det er en af de støttende indsatser som vi mener, kan gøre en kæmpe forskel til gavn for den enkelte og den samlede familie.

I familiebåndet har vi en bred vifte af medarbejdere, med forskellige kompetencer, køn, alder mv. Vi kan matche de fleste opgaver og kan således bruges i både den lette og den mere komplekse opgave. Vi har god erfaring med børn og unge der har været eller er i berøring med psykiatrien, med både de stille og indadvendte, de overaktive udadvendte, de angste børn og unge. Vi har kontaktpersoner der har specialiseret viden og erfaring med at arbejde med unge der har en bekymringsadfærd i form af forbrug/misbrug og kriminalitetstruede, samt de unge der allerede er underlagt forbedringsforløb jf. UKN sag.

Er kontaktpersonen tildelt den samlede familie, målrettes indsatsen derefter, men der vil stadig arbejdes med individuel tid og relations arbejde med det barn indsatsen gives på. Barnet/den unge skal med en kontaktperson fra Familiebåndet, opleve at de tilbydes et fortroligt rum, en relations stærk voksen som vil dem og som har spotlight rettet mod øget trivsel.

Familiebåndet matcher opgaven ud fra behov, kemi og kompetencer. Vi arbejder med konkrete samarbejdsaftaler, hvor barnet/den unge/familien selv er med til at definere indsatsen, ligesom vi tager udgangspunkt i den kommunale plan.

Uagtet om det er en kontaktperson til familien eller til det enkelte barn/ung, vil vi altid vægte et samarbejde med forældrene, naturligvis i aftale med den unge. Vi tror på det at være en tydelig positiv rollemodel og ser det som vores fornemste opgave, at sikre øget trivsel, at støtte barnet/den unge i en positiv identitetsdannelse og medskabe nye perspektiver for den enkelte og for hele familien.

Ved at kommunikere og samarbejde, kan vi sætte spot på både udvikling og de udfordringer der spænder ben.

Derudover vægter vi et samarbejde med skole og fritidsliv, jo flere brikker vi lægger sammen, jo tydeligere bliver det store billede. Vi støtter naturligvis også til et godt og positivt samarbejde med kommunen og myndighedsrådgiver.

For at kvalificerer matchningen deltager vi meget gerne i et indledende møde med myndighedsrådgiver, familien og barnet/den unge. Her kan vi fortælle om os og tale om særlige ønsker, interesser, håb for indsatsen mv. Vi har særdeles god erfaring med denne grundighed og får hyppige tilbagemeldinger om ”perfekte” match.

Kontakt os for en dialog om jeres behov, vi står klar til at hjælpe.