Hvad tilbyder vi:
I Familiebåndet støtter vi barnet i den direkte kamp mod spiseforstyrrelsen og ved også at se hele barnet og forstørre det der ikke er spiseforstyrrelsen. Barnet vil blive mødt af et team der har forståelse, viden og styrke. Vi kan stå i både stormvejr, medvind og modvind. Vi arbejder altid relationelt og ser relation, tillid og tryghed som forudsætningen for et godt forløb. Vores primære fokus er barnet, men vi lykkes bedst ved at hele familien inddrages, herunder søskende, da vi jo netop ved at det påvirker hele familien, når en spiseforstyrrelse er på besøg.
Vi ser os bedst i de familier, der ønsker at samarbejde og kan se meningen i at vi også er tilstede i mellem måltider, for netop at arbejde med normalisering af hverdagen via aktiviteter i og uden for hjemmet. Vi arbejder med at ventilerer følelser og tanker, ikke bare hos barnet men hos hele familien og har fokus på at reparerer slidte indbyrdes relationer.
Så arbejder vi naturligvis med den konkrete måltidsstøtte. Vi starter altid ud med måltidsobservation af de forskellige måltider, for at se spisemønsteret og dynamikken, dette for at tilrettelægge indsatsen og støtten bedst muligt. Vi arbejder med barnets medindflydelse, når vi vurderer at det er tid for det, i den forbindelse italesætter vi altid forskellen på medindflydelse og selvbestemmelse. Vi udarbejder måltidsstøtteplan, så rammen er helt tydelig.
Vi tager gerne ansvaret for kostplanen og kan lave løbende justeringer. Hvor det ønskes vil vi samarbejde med skole og andet netværk og bidrage med viden om hvordan barnet bedst støttes til tilbagevenden til en “normal” hverdag. Vi samarbejder med Børne- og Ungdomspsykiatrien, privat praktiserende læge og kommunal myndighedsrådgiver. Vores indsatser er altså måltidsstøtte, kombineret med familieindsats og kontaktperson.
Der vil i reglen være koblet et fast team på 2-4 personer omkring familien afhængigt af behovet. Vi er meget fleksible og tilbyder stort set altid en rådighedsfunktion, så familierne kan søge støtte, råd og vejledning i de stunder hvor vi ikke er tilstede.
Metodisk trækker vi på referencerammer indenfor den:
- Motiverende tilgang/MI
- Systemisk/Narrative tilgang
- Mentaliseringsbaseret tilgang
- Kognitive tilgang
- DAT
Vi stiller os gerne til rådighed som sparring til kommunen, til konkret drøftelse af en sag og hjælper gerne med kortlægning af behov og indsats. Er du berørt familie er du også velkommen til at kontakte os, for at høre mere. Kontakt os gerne, vi står klar til at hjælpe.